2010. május 31., hétfő

Ajándékcsomag


Útjára indítottuk az ajándékcsomagot Károlyi László részére aki a logopályázatunk nyertese lett!
Köszönjük még egyszer minden kedves, lelkes pályázónak a jobbnál jobb ötleteket.

2010. május 25., kedd

A logopályazat eredménye!

EREDMÉNY HIRDETÉS!!!!!!
Mindenek előtt szeretnénk megköszönni a logo rajzolók aktivitását!!!!. Sikerült elérni, hogy teljes legyen a megosztottság, mind a rajongók, mind a házak, mind a tulajdonos családtagok között :) Ezennel bemutatjuk a helyezetteket ( és mellékeljük a szakértő viták során kapott elnevezéseket is:) 1 helyezett 23 szavazattal a Szélkakasos 2 helyezett 20 szavazattal a Limuzin kölcsönzős temetkezési vállalkozós 3. helyezett 18 szavazattal a Fundangós vicces madaras kulcsos Gratulálunk Károlyi Lászlónak és küldjük a csomagot!

2010. május 19., szerda

Logo tervek utolsó nap!

FIGYELEM! Ma van az utolsó nap a logo tervek feltöltésére. Holnaptól szavazunk!!!

Voltak nehézségek a rajongói képek feltöltésénél, ezért néhány emilben érkezett.
Holnap csinálunk egy albumot az összes tervel, így senki nem marad ki :)))

2010. május 18., kedd

Rosinante Stílusos Vidéki Szálloda a romantika szigetén

Van egy tündérdoboz a Szentendrei-szigeten, mely a romantikusok és a Provence rajongók rejtekhelye. Szállodások lévén, mi is bejártunk sok-sok helyet Európában, és létrehoztunk egy mediterrán szállodácskát azért, hogy ne csak mi érezzük jól magunkat benne, hanem a hozzánk érkezők is. Egy ugrásra a fővárostól, a Dunakanyar eldugott szegletében, Szigetmonostoron építettük fel a Rosinante Fogadót***, melynek neve a Papa lovas szenvedélyét és a Mamma könyvek iránti szerelmét ötvözi.








A Rosinante-élményt nehéz leírni a szobák számával (20 db, és mind másmilyen, van 2 baldachinos is), a berendezéssel (eklektikus, sok-sok év gyűjtésének és a Mamma ízlésének köszönhető) a rendezvények számával és fajtájával (élményfőzések, esküvők, tréningek, csapatépítések, keresztelők, osztálytalálkozók), a konyha milyenségével (Gál Zsolt mesterszakács vezeti és míves étkekkel kényeztetni vendégeinket).
Többek között abban hasonlítunk a többi kis stílusos szállodához, hogy ide is el kell jönni, meg kell tapasztalni a vendégszeretetet, a családiasságot. Nálunk sincs wellness-fitnesz-bowling, de van éjszaka ezer pici fénnyel világító terasz, romantikus kert, rengeteg könyv, és persze medence, pezsgőfürdő és szauna is, bár ezeket nem zárjuk este 8-kor, mint ahogy rendes wellness hotelhez illik. Mi szívesen kenünk zsíros kenyeret lila hagymával az éj közepén is, és azt valljuk, hogy mindenre van mosolygós megoldásunk.
A Duna körülölel minket, partjáról átlátunk Szentendrére és 2 perc alatt át is hajózhatunk, hogy a múzeumok mellett megkóstoljunk egy sütit valamelyik cukrászdában, a Szigetről rálátunk a Pilis hegyeire, ahol jókat barangolhatunk, vagy túrázhatunk, meghódítva a Rám szakadékot vagy a Vadálló-köveket. Bringával elgurulhatunk akár Visegrádig is, vagy átruccanhatunk Vácra.
Kis csapatunkból bár nem mindenki családtag, de úgy fogadjuk a vendéget, mintha egy famíliához érkezne vendégségbe.

Weboldalunkon kellemes böngészést kívánunk: www.rosinante.hu

Üdvözlettel a Szikora Család













2010. május 13., csütörtök

Bemutatkozik a Nomád Hotel a Bükk festői lábánál


Azért a 80-as évek közepén elég meredek gondolat volt panziót építeni egy kis faluban. Még úgy is, hogy Noszvaj idegenforgalmilag jelentős településnek számított az államilag támogatott üdülések és beutalók korában. " Maszekként" keményen meg kellett küzdenünk a korlátozásokkal és bízni abban, hogy az akkor még ismeretlen falusi turizmus teret hódít majd.
Azt hiszem erre mondják azt, hogy jó időben voltunk jó helyen.
Házunk lassan, de biztosan kedveltté vált a vendégek körében. Mi pedig szó szerint belenőttünk a vendéglátásba. Minden megkeresett fillért a bővítésekre, átalakításokra költöttünk. Nyaranta a kertben éttermet üzemeltettünk, ahol esténként hosszú sorban álltak a vendégek, hogy megkóstolhassák anya főztjét. Azért csak nyáron, mert a telek méretei nem tették lehetővé, hogy tovább terjeszkedjünk. Ez a gond rövidesen megoldódott, pöröghettek tovább a betonkeverők.
1993-ban meghirdettek Síkfőkúton egy 1 hektáros telket. Maga a telek és a rajta lévő romház leginkább egy katasztrófasújtotta övezetre emlékeztetett, viszont fantasztikus helyen volt. Összeült a család és úgy döntöttünk: megpályázzuk. Az elképzelés nem volt túl komplikált, csak egy kis kempinget, a romépületből pedig egy éttermet akartunk kialakítani. Megnyertük a pályázatot.
Megindult a végtelennek tűnő földmunka, apa ismét éjszakákat töltött a rajzasztala felett, terveket gyártva, a fiúk meg végül teljesen lebontották a romházat, mert nem volt mit felújítani rajta.
Még ezek a korai tervek is elérhetetlennek tűntek az anyagi lehetőségeinkhez képest, pedig minden a családon belül zajlott. Hol voltak akkor még a pályázatok? Mai szemmel nézve elképesztő kamatra, hihetetlen feltételekkel vettünk fel hitelt, úgy hogy a bank éreztette velünk: őszintén remélik csődbe megyünk.
A következő pár évben csak azért dolgoztunk, hogy tőlük megszabaduljunk.
Azért jó haladtak a dolgok. 1996 július 8-án kis ünnepséggel egybekötött megnyitót tartottunk. Ezen a nyáron még csak a kemping és az étterem üzemelt.
Menetközben eltértünk az első tervektől (ha már a romot úgyis lebontottuk) és egy kicst nagyobbat építettünk, meghagyva a bővítés lehetőségét is, sose lehet tudni, hátha szobákra is szükségünk lesz felkiáltással... És lett!
Már a következő évben ... és azóta folyamatosan.
Ha családi címert kellene csináltatnunk azt hiszem egy kés és egy villa közt egy betonkeverő állna rajta a Bükkel a háttérben...
A törzsvendégeink pontosan tudják, hogy hozzánk képtelenség úgy visszajönni, hogy ne változzon valami az előző látogatásukhoz képest. Ez persze némi felfordulással jár, de mindenki elnézi nekünk a kicsit feldúlt udvart azt a pár raklap téglát, miegymást, mert ez is része a családunk varázsának.

Weboldalunk: www.nomadhotel.hu

Üdvözlettel: a Balogh Család

2010. május 12., szerda

Pályázat figyelem!


KREATÍVOK FIGYELEM!

Kezdünk annyira komollyá válni, hogy úgy ítéljük meg, jót tenne nekünk egy egységesebb arculat például egy logó.
Ezért, ha van elképzelésetek, akkor töltsétek azt fel a Facebookra a rajongói fotókhoz jövő szerdáig, mi meg addig összehordjuk a győztesnek járó ajándékcsomagot!

2010. május 10., hétfő

Bemutatkozik a Káli Art Inn

Káli-medence, Kékkút és Kővágóörs parasztházai, Köveskál, és a szentbékkállai Kő-tenger....
Ezen a környéken lelassul az idő, és minden addigi fontossági sorrend érvényét veszti. Évente több mint kétezer órát süt itt a nap, ettől picit mediterrán az egész környék.
Errefelé a lényeg a tiszta levegő, a mezők illata az állandóság nyugalmát tükröző táj és a finom borok.
A mi kis vendégházunk itt található. A hozzánk érkezőket kettő egymás mellett álló több mint száz éves épület látványa fogadja. Az eredeti állapotukban felújított épületek, mint két bástya zárják ki a mindennapok rohanását. A 10000 négyzetméteres kertben 5 épület található. Mind a régi, mind az új építésű modern tájba simuló épületekben egyedi bútorzatú szobák találhatók.
Az idelátogató úgy érezheti, mintha kedvenc nagymamájához érkezett volna egy hétvégére, ha a századfordulón épült házban foglal, de ha az új szobákat választja, akkor mintha Provansz egyik vendégházába érkezett volna meg. Az egyenként, piacokon és régiség kereskedésekben válogatott bútorok, evőeszközök és más kiegészítők különleges hangulatot, bájt adnak a helynek.
Az ebédlőben használt Zsolnay porcelánok, szobáinkban a kézzel kötött ágytakarók, vagy éppen a főépület ötvenéves rádiója olyan természetességgel vannak használva a mindennapokban is, és mindezt úgy festi alá a táj csendes nyugalma, hogy a látogatást akár időutazásnak is hihetnék. Pedig egyáltalán nem az. A kifejezetten családbarát panziónkban telt ház esetén is könnyedén el lehet vonulni, és nem zavaróak a kert mélyi játszótérről vagy a medence környékéről felhangzó gyerekhangok sem. A fűszernövényeket, mandulát, diót, körtét és birsalmát egyaránt adó hatalmas kertünk több környező telek megvásárlásával lett kialakítva, és a szakácsnőnk kifejezetten helyi ízekből készíti az ételsorokat. A Káli Art Innbe érdemes az ízek miatt is ellátogatni, a reggeli, a 11-ig felszolgált finomságok, a puha kifli, a házi baracklekvár,a helyi mangalica felvágottak, sajtok, kakaók, vagy a különleges ízesítésű idényjellegű joghurtok komoly elfoglaltságot jelentenek a szállóvendégeinknek. Akinek kedve van, kérhet a szakácsnőtől frissen sütött házi süteményeket, amelyet a teraszon vagy a kertben lehet elfogyasztani, igény szerint jön masszőr, gyermek vigyázó, van szauna, kültéri medence, és elvihető bicikli (akár gyereküléssel is), de a Káli Art Innben a legjobb: itt maradni.

Weboldalunk: itt

Döbröntei Ildikó és Döbröntei Csaba

2010. május 5., szerda

Egy kis történelem, honnan is indult az ötelt

Amikor azt mondja egy vendég , hogy olyanok vagytok tisztára, mint..... Akkor 2 dolog lehetséges:
a, jól megsértődünk, hogy egy másik hotelhez hasonlítanak minket
b, jól megnézzük magunknak a másik szállodát
Mi a b verziót választottuk ( bár bizonyos esetekben fenn áll az a verzió is). Szóval úgy kezdődött, hogy utánanéztünk a Rosinanténak, mert már unalomig hallgattuk, hogy na ők még pont olyanok, mint mi. Sőt empirikus úton meg is tapasztaltuk az érzést :) Utálhatnánk is egymást, de inkább egymásba szerettünk. Talán azért, mert annyi mindent látunk egyformán, mert annyira hasonlóak az elképzeléseink, a gondjaink és mert annyira hasonlítunk egymásra :)))
Folytatás ITT

2010. május 3., hétfő

Keressük a hozzánk hasonlókat!

Nincs könnyű dolgunk, hiszen olyan helyeket keresünk, amelyek a ti kedvenceitek is, kedves olvasók! Olyanok, ahová Ti is visszavágytok, amelyeket szívesen ajánlotok másoknak és megfelelnek a lenti elvársoknak is. Szeretettel várjuk a javaslatokat!

Kész a blog

Íme néhány ízelítő kép, hogy milyenek is vagyunk...
Mindannyian mások, mégis stílusosak, vidékiek, vendégbarátok, családi kézben lévők- tehát a tulajdonos szeme és keze mindig rajta a házon és vendégein. Kicsik is vagyunk, maximum 20 szobával rendelkezünk mindahányan. Szerelmünk a gasztronómia is, ahol pedig nincs étterem, ott is szívesen ajánlunk kedvenc helyeket.

További képeket láthattok még ITT